- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.5 |
Smetana na vaření 10 % tuku průměr | 25 |
Mléko polotučné průměr | 25 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Cibule | 15 |
Olej běžný (průměr) | 10 |
Kuře s kůží průměr (syrové bez kostí) | 150 |
Dochucovadla:
sůl, paprika mletá
Energetická hodnota celkem: 2024 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 36,
Sacharidy (g): 11,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Očištěné kuře opláchneme, rozporcujeme, nasekneme v kloubech a osolíme. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na polovině dávky tuku, přidáme papriku, po zpěnění zalijeme částí vody a uvedeme do varu. Do vařícího základu vložíme připravené kuře a dusíme doměkka. Potom ho ze základu vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou připravenou z druhé poloviny dávky tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou, pečlivě rozšleháme a za občasného prošlehání zvolna vaříme nejméně 20 minut. V polovině varu přidáme do omáčky mléko a smetanu, podle potřeby přisolíme, dovaříme a procedíme na porci dušeného kuřete. Omáčku společně s kuřetem znovu krátce podusíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.